Butik & Detail

I butik og detail har I typisk en grundbelysning der sørger for det overordnede lys og så en effektbelysning, hvis opgave det er at henlede kundernes opmærksomhed på varene eller særlige detaljer.

Effektbelysning:
Effektbelysningen er typisk baseret på forskellige former for halogen spots.

Man skelner her mellem ”gammeldags” Tungsten halogen spots på 35 eller 50W, der som regel sidder i skinnesystemer eller på stålvejrer.
Er jeres installation af nyere dato, har I formodentligt Metalhalogen spots i stedet for de ældre Tungsten halogen, da metalhalogen er ca. 40% mere effektive pr. watt, og har en bedre farvegengivelse, hvorfor de i dag overvejende anvendes i nyinstallationer.

Tungsten Halogen – en rigtig energisluger!
 

Vi giver 3-5 års garanti på vores LED spotpærer

GU10 LED spotpære til erstatning for halogen

Er jeres halogenbelysning af den ældre type, med ”stift-ben” og en transformer der giver 12V, er der et betragteligt tab i transformeren, så jeres lamper typisk har et forbrug der ligger 10% højere end de watt der står på pæren, dvs. en 35W pære bruger ca. 39W og en 50W pære bruger omkring 55W.
Er det den type halogen spot der sættes direkte til 230V uden transformer (med GU10 fatning), har I ikke dette merforbrug gr. transformeren.

Fælles for disse typer halogen er, at de er billige i anskaffelse – og nogle rigtige ”energi-slugere”!
På samme måde som en almindelig glødepære, bliver kun godt 10% af den tilførte energi til lys – og resten bliver afsat som varme!
Det er rigtig dårlig energiudnyttelse!! Denne type spots giver ikke ret meget lys pr. watt, men giver til gengæld en høj grad unødig- og uønsket varme som enten påvirker indeklimaet i butikken negativt – eller kræver en masse køling, som også kræver meget energi! Det koster ca. tre gange så meget at køle som at lave varme, så I kan virkeligt spare penge, hvis I kan begrænse varmeafgivelsen!

Den optimale og meget rentable løsninger er her:
Sustainergy LED-spotpærer – den nok den bedste investering af nogen art I kan lave for at reducere jeres energiforbrug!

LED-spotpærer bruger typisk 85-90% mindre energi end tilsvarende Halogen spots, og reducerer varmeafgivelsen med mere end 60%!!
Det kan mærkes – på både økonomien og indeklimaet!!

Udskifter I f.eks. en 35W (39W) med en af vore 4W kvalitets led-spotpærer, får I dels en besparelse på omkring 90% på energiforbruget, dels ca. 30% mere lys(!)
– og mere end en halvering af pærens varmeafgivelse.
Med det reducerede behov for køling indregnet, svarer dette reelt til en energibesparelse på 135% i forhold til den gamle halogenlampe!

Ud over besparelsen, får I også en levetidsforøgelse på op til 20X i forhold til almindelige halogenpærer, da vore LED-spot er garanteret over 40.000 timers levetid, og normale halogenpærer typisk holder 2.000 timer!
Prøve at gange prisen for 20 halogenpærer op (plus evt. udgift til ham der udskifter dem!) – og læg dette beløb til besparelsen!!

Typisk vil en udskiftning til LED-spotpærer være betalt tilbage på 3-4 måneder, alene ud fra energibesparelsen
(baseret på 8-12 brændtimer, 5,5 dage om ugen)
Det er der med garanti ikke andre energisparetiltag der kan gøre bedre – og hertil kan du så oven i lægge de sparede udgifter til udskiftning af halogenpærer!

Kan du se lyset?? Det kan simpelt hen ikke gøres mere optimalt!??

Metalhalogen – bedre, men stadig højt forbrug! 
Metalhalogen spots er typisk monteret i tre-fasede loftskinner eller som indbyggede downlights og har enten elektronisk eller magnetisk ballast(transformer).
I begge typer er der et tab, så lamperne typisk bruger 10-15% mere energi end pæren er på.

Helt ny, danskudviklet- og produceret LED-spot

Sustainergy Line "Square" - dansk udviklet "Metalhalogen-killer"

 

De metalhalogen spots der benyttes i butikker er typisk designet til 35, 50, 70 eller 100W – i sjældne tilfælde op til 150W.

Metalhalogen er den i dag foretrukne lyskilde til effektbelysning, da de er væsentlige mere effektive end de gamle tungsten halogen lamper, og endvidere har en mere naturtro farvegengivelse.
Ulempen er stadigt et relativt højt forbrug og stor varmeafgivelse, kombineret med høj pris på lysklider (en pærer koster typisk over kr. 200,-) og kort levetid på typisk 2-400 timer.

Da metalhalogen er mere effektive end de gamle halogen, skal vi her noget højere op i Watt på vores LED-spots, for at få det samme lysudbytte, men vi kan stadig opnå en besparelse på over 50% på både energiforbrug og varmeafgivelse!

Med vores Sustainergy Spotlight for 1- og 3-fase skinnesystemer samt vore højeffektive Sustainergy Line Downlight & Callisto Downlight kan vi typisk mere end halvere energiforbruget, og ligeledes her opnå stor reduktion i varmeafgivelse samt 10-15 dobling af levetiden på lyskilderne.
Med en pris på omkring kr. 200,- pr. pære, har alene denne forlængede levetid betalt spottene 1,5-2 gange i løbet af LED-spottenes levetid!
… og så er det jo energibesparelsen, besparelsen til ham der skal skifte pærer og den store besparelse på kølingen.

 

Grundbelysning – typisk lysstofrør – eller PLL-rør
(mere info følger)