Vi har hos Upgraders Energi specialiseret os i LED-lyskilder og færdige lamper med høj Ra-værdi, og kan derfor tilbyde jer løsninger der vil kunne leve op til selv de strengeste krav og ønsker!

 

Hvad er Ra – eller CRI værdi?:

Ra-værdien (eller på engelsk: CRI) er et udtryk for en lyskildes evne til at gengive farver korrekt.

Referencen er dagslys, der har en Ra-værdi på 99-100, og en glødepære eller halogenpære har typisk en ra-værdi på 95-99.
Lysstofrør og sparepærer ligger typisk mellem Ra 75 og 85 – og alt der under er reelt ubrugeligt til andet end cykelskure, kældergange, offentlige toiletter o.l.

Iflg. Dansk Standard DS-700, skal Ra-værdien for lys hvor personer opholder sig 8 timer om dagen eller der over være på mindst Ra 80.
Det har rigtigt mange LED-produkter svært ved at leve op til – og det er kun minimumskravene!

 MR16, GU10, E14, E27, AR111 - Masser af muliggheder for at få LED med god farvegengivelse

7W Halogenerstatning med Ra-værdi op til Ra 98.
Erstatter 35W almindelig lavvolt halogen = 80% energibesparelse!

Mere om farvegengivelse og Ra-værdi her: Fra Wikipedia – og her lidt om Ra – og farvetemperatur (på engelsk)

I f.eks i storkøkkener, operationsrum og undersøgelssestuer – samt hos frisører og skal Ra-værdien for lyset være på 90 eller der over.
Mange andre steder – f.eks. tøjforretninger, gallerier, guldsmede, bilforhandlere, fødevarebutikker etc. bør Ra-værdien ligeledes være på 90 eller der over for at sikre, at varer og farver bliver præsenteret bedst muligt.Det kan være endog rigtigt svært at opnå med de fleste af de LED-produkter der er på markedet i dag – og er også årsagen til, at mange har haft dårlige erfaringer med LED-lyskilder – eller valgt at vente til de bliver bedre.

Der er dog ikke længere grund til at fravælge LED- og alle de hermed forbundne fordele, da der rent faktisk findes rigtigt gode LED-proodukter på markedet med Ra-værdier helt op til 98!

Vi kan levere kvadratiske- og runde “skylight paneler”  med Ra-værdi over 90 til f.eks. hospitaler , gallerier, bilforhandlere etc. og har endvidere et bredt program af track spots, downlights og erstatningslyskilder til retrofit i eksisterende lamper og armaturer med Ra-værdier op til Ra 98.

Vi kan i dag levere Led-lyskidler til retrofit med høj Ra-værdi med følgende sokler/fatninger:

Dæmpbar E27 pære med super godt lys

Pærer i alle udførelser med god farvegengivelse og “rigtig varm hvidt lys på 2.700K

MR11, MR16, Gu10, E11, E14, E27, B15, B22 G24d m.f. så langt de fleste lamper og armaturer kan i dag modificeres til brug med LED-lyskilder!

Vi har her samlet nogle af produkterne – og finder du ikke det du søger så spørg os – der kommer hele tiden nye muligheder til – og vi har meget andet end det her viste!

E27 10W LED-pære – for PH-lamper m.m.       MR16, GU10, E14,E27 m.f. – op til Ra 98        AR111 op til Ra 98   E27 PAR30 spotpærer – Ra 98

UE Xicato RA-95 downlights     MR 16 Spot TB10, Ra94>     UE- HALED spot 400 lm Ra93    Fleksible LED-strips med Ra 90>

Følgende produkter er standard med Ra-værdier over 80, og kan leveres med op til Ra-95 på forespørgsel:

HAMMER LED downlight series    

EVO LED-downlight

T-LED Rektangulære flade LED-paneler

                      Alle former for lamper og lyskilder med høj Ra-værdi

V-LED Runde LED-paneler og pendler

Stilrene pendler og spots – Ohhh

… og noget til at kontrollere farvetemperatur og farvegengivelse: Spektrometer MK-350

Har I specielle ønsker eller behov så spørg. Hvis ikke vi har en løsning allerede, kan vi højst sansynligt få en lavet i samarbejde med vore dygtige og kompetente samarbejdspartnere.