…på op til 100.000 timer samt højt lysudbytte pr. Watt

Induktionslamper er et i Danmark stort set ukendt begreb. En induktionslampe udmærker sig ved, at der ikke er nogen glødetråd eller andet der bliver slidt og lampen derfor pludselig stopper med at virke.
Som med LED, degraders lysudbyttet langsomt gradvist, men ikke med total afbrydelse.
  

 
 
levetid på over 100.000 timer og op til 6 gange mere effektiv end glødelamper

High-Bay induktionslampe – langtidsholdbar erstatning for metalhalogen og Natriumlamper

En induktionslampe er kort fortalt en dobbeltvægget “kolbe” med fosfor pådampet indersiden.
Via en speciel strømforsyning påføres et induktionsfelt til kolben, hvorved fosforen aktiveres og gløder.

Dette giver en meget lang levetid på lamperne – garanteret over 100.000 timer, og samtidigt et energiforbrug der typisk er 40-50% lavere end for konventionelle lamper med natrium eller metalhalogen med samme wattage – og sammenlignet med almindelige glødelamper er induktion 5-6 gange så effektiv!!

Typisk lysudbytte er på 85-90 lm pr. watt

Princippet i en induktionslampe

Typisk opbygning af induktionslampe

Det er endvidere muligt at lave lige den farvetemperatur man måtte ønske, og farveægtheden er høj CRI >80 hvilket sammen med fosforens generelle egenskaber typisk giver et meget behageligt lys sammenlignet med metalhalogen eller natrium, der ofte kan virke meget skarpt og skærende. Endvidere, har induktionslamperne ikke som natrium og metalhalogen brug for først at køle af i 5-10min. efter at have været slukket eller afbrudt, hvilket giver øget sikkerhed og komfort.

Typiske applikationer er vej, parkering, sport, lager og produktion samt alle andre steder hvor godt lys og lave serviceomkostninger samt lang levetid er vigtig.

Typisk er mere end >70% af lysstyrken til rådighed efter 60.000 timer, og over 100.000 timer er normal levetid.

Induktionslamper kan være et rigtigt godt alternativ til Natrium, kviksølv og metalhalogen – og også til LED!
Energibesparelsen er ikke helt så stor som med LED – til gengæld er investeringen væsentligt lavere – typisk under det halve, og øvrige parametre fuldt på højde med LED – og har I høje temperaturer gr. ovne, extrudere eller lign. duer LED ikke, da dioderne går til alt for hurtigt i høje omgivelsestemperaturer. Der er Induktion klart den bedste løsning.

Induktionslamper fås fra 10W og op til p.t. maks. 400W

Eksempel på Induktion til vejbelysning

Induktionslys – hovedkatalog (stor fil)    Induktionslys forklaret (video – engelsk)      Sammenligning induktion – højtrykslamper     Sammenligning Induktion – LED

En overvejelse værd!

 

100.000+ levetimer - høj vedligeholdelsesfaktor
Typisk degraderingskurve for induktion,
Klik for større skema