Så er de ved at være der….
LED-rør der virker og kan erstatte almindelige T8 lysstofrør – uden at skulle gå på kompromis med hverken lyskvalitet eller lysniveau.

High lumen LED-rør der virker

Nu virker de.
Led-rør med gode egenskaber

Vi har til nu haft valgt ikke at tilbyde løsninger med LED-rør til retrofit i eksisterende armaturer, da de produkter der har været på markedet typisk ikke har været  gode nok. (Undtaget herfor er vores LED-rør med indbygget sensor, som har særlige fordele og anvendelsesmuligheder).

De rør vi ellers hidtil har set, har stort set alle lidt under ikke at kunne levere et højt nok lysudbytte og ej heller en ordentlig farvegengivelse (Ra-værdi).
Ra-værdien har typisk ligget på Ra 60 og op til Ra 75 for  de bedste (bør være 80 eller der over) og så har de oftest været i en meget høj (=kold) farvetemperatur for at få et højt nok lysudbytte.
Dette ofte kombineret med et helt klart dækglas for at ”hive det sidste ud af dem” som resulterer i trættende lys med stor blænding og hårde skygger.

Alt sammen noget der har gjort, at LED-rør i vores optik ikke var gode nok til andet end lager, kældre, stalde og andre sekundære  rum- og anvendelser.

LED-rør med lysudbytte på 120-140 lm/W

Ny teknologi – nye muligheder

Sådan er det heldigvis ikke mere.
Vi har i dag nogle LED-rør der til fulde kan erstatte almindelige T8 lysstofrør i eksisterende armaturer med almindelig spole og glimtænder og også i armaturer med HF-spole. Vi kan i disse armaturer opnå energibesparelser på typisk mellem 50 og 68% – vel at mærke uden at skulle gå på kompromis med lyskvaliteten.

Da vi endvidere typisk har levetider på mellem 35.000 og 50.000 timer på disse, vil de i deres levetid endvidere give væsentlige besparelser på udskiftning og vedligehold – og har I evt. ældre armaturer med HF spoler – som begynder at fejle, vil udskiftning til LED være en rigtig god løsning, da I så blot kobler spolen fra og forsyner rørene direkte med netspændingen. En god og billig reparation og opgradering af armaturet.

Det er med disse rør stadig nødvendigt at lave en mindre modificering af armaturet, men da rørene er med ”single end supply” (strømforsynes med fase og nul i samme ende) laves ombygningen af armaturet i løbet af ca. 5 minutter. Montagevejledning LED-rør m. single end supply

Er standard lysniveauet ikke godt nok, har vi endvidere nogle super ”high power” rør med op til 5.000 lumen pr. rør. Disse er ideelle hvis I ønsker meget lys – eller rørene skal sidde over 5-6 meters højde, hvor almindelige LED-rør kan have problemer med at levere lys nok.

To af disse rør i et armatur giver ca. det samme lysudbytte som en 200-250W metalhalogen high-bay lampe. Det er meget!!

Vi har endvidere netop fået prøver af de allerførste LED-rør der har indbygget dæmpbar driver!!
Kan dæmpes på almindelig lysdæmper, så det åbner helt nye muligheder!!
Mere om disse følger snarrest – men spørg hvis du ikke kan vente!

I kan finde data samt eksempler på beregninger på nogle af rørene nederst her på siden – og ellers spørg os om den mest optimale løsning til netop jeres behov/opgave.

For mere- og generel info omkring LED-rør kan I endvidere kigge her: LED-rør generelt.

UE-SL Progrmmerbart LED-rør m sensor        UE-SL Progrmmerbart LED-rør m sensor

Besparelsesberegning 2x58W CFL til 2x23W SL-LED
Besparelsesberegning butik 2x36W konstant tændt