Lidt generelt omkring LED-rør.

LED-rør – En af de billigste billigste løsninger for overgang til LED i eksisterende installationer.

-men se jer rigtigt godt for – der er mange faldgrupper!

LED-rør fra Upgraders Energi er garanteret min. 50.000 levetimer

LED-rør til erstatning for lysstofrør

Der er rigtigt mange i markedet der tilbyder LED erstatningsrør til udskiftning i eksisterende armaturer.
Nogle produkter er OK – andre totalt ubrugelige.
Det er lidt en jungle at navigere i – og det er svært at vide, hvad man skal være opmærksom på!

Der er blandt andet nogle udbydere der tilbyder rør der kan anvendes direkte i de eksisterende armaturer uden at fjerne den eksisterende spole og evt. glimtænder.
Det virker umiddelbart som en god og nem løsning – men LAD VÆRE!
For det første, kan det give en meget vanskelig skæv-belastning i installationen som kan give en hel del uforudsigelige problemer – og for det andet betyder det at bevare den eksisterende ballast og elektronik dels at disse i de fleste tilfælde  stadig forbruger energi – op til 20-25% ekstra, dels at der stadig er komponenter der kan gå i stykker.

Hvad hjælper det at rørene er garanteret en levetid på 50.000 timer, hvis armaturet står af efter 2.000?
Så forsvinder hele den fordel i relation til reducerede serviceomkostninger man ellers vil kunne opnå ved overgang til LED!

Link til Sikkerhedsstyrelsens artikel om korrekt ombygning af armaturer til LED. Alle vore LED produkter er gennemtestede CE-mærkede og med fuld dokumentation, og vi yder mellem 3 og 5 års 100% garanti på alle vore produkter.

Det er endivdere absolut ikke sikkert, at man vil få det samme lysudbytte i eksisterende armaturer, da de oftest er designet til at kunne udnytte “bagsiderefleksionen” fra de eksisterende rør, der jo afgiver lys 360 grader rundt. LED-rør afgiver typisk lys i 120-180 grader hvilket vil sige, at der ved 120 graders versionerne ikke kommer lys ud i reflektorerne. Derfor kan det på papiret godt se ud som om, at LED-røret giver mere lys end et tilsvarende lysstofrør – uden at dette holder i virkeligheden, da spredningen er for lille. Med de nye 180 graders typer er dette dog ikke længer et problem.

Rigitgt mange af de LED-rør der udbydes i dag, har stadig en yderst ringe farvegengivelse (RA-værdi) der oftest ligger helt nede mellem RA 60 og 75, hvilket iflg Dansk Standard DS700  – (og internationale standarder) ikke er godt nok til at folk må opholde sig i lyset en fuld arbejdsdag! Det kræver Ra 80 eller der over!
Det er problematisk mange steder. Se derfor efter, at RA(CRI) værdien er minimum  80 eller der over. Ellers er rørene reelt ubrugelige til andet end lager, stalde  o.l.

Som udgangspunkt anbefalede vi ikke tidligere udskiftning af almindelige lysstofrør til LED, da vi tidligere vurderede at de ikke var gode nok men der e r nu ved at være produkter på markedet der rent faktis kan bruges, og vi tilbyder derfor også LED-rør til retrofit og nyinstallationer i fra vort produktprogram i dag.
Det er stadig med at se sig god for, men det er  med rørene i dag muligt at lave brugbare, billige udskiftninger til LED, hvilket giver meget korte tilbagebetalingstider (typisk mellem 1 og 2 år!) og yderst attraktive løsninger i relationen til lux/watt pr. investeret krone!
Spørg os gerne om den helt rigtige løsning til netop jeres behov. Vi har garanteret noget der kan bruges!

Ønsker du lidt mere baggrundsviden om LED-rør og de ting man skal være opmærksom på, er her et par amerikanske forskningsrapporter:
LED udskiftning af lysstofrør     Lidt flere testresultater DOE LED performance spec serie T8 repl lamps

Som det fremgår at ovenstående og de to testrapporter, er der nogle forhold man skal være pmærksom på ved evt. udskiftning til LED.
Man kan sagtens lave nogle rigtigt gode og energibesparende løsninger – Man skal bare vide hvad man gør.
Det ved vi – og vi deler gerne vores viden med jer!


Alternativ til LED-rør i eksisterende installationer:

Sustainergy line CFL-rør
 

Markedets mest energirigtige alternativ til T8 lysstofrør

Sustainergy Line lysstofrør – alle de bedste egenskaber samlet i een løsning

Som alternativ til LED-rør, har vi et andet, og efter vores bedste overbevisning på mange punkter lige så godt alternativ til eksisterende installationer!
I vores Sustainergy Line lysstofrør, har vi en serie af yderst energibesparende lysstofrør, der med ingen- eller kun minimal modificering af armaturer kan anvendes i jeres eksisterende armaturer.
Det er ikke LED-rør, så er du endnu ikke overbevist om at vore LED-rør er gode nok, er der i disse rør et godt, energirigtigt alternativ til anvendelse i eksisterende installationer/armaturer, jfr. ovenstående.
Vore rør er en videreudvikling af T5-røret der ellers anses for værende noget af det mest effektive inden for grundbelysning i god kvalitet i dag.

Med disse specielle rør vil I kunne opnå besparelser op til 55-60% i jeres eksisterende armaturer med magnetisk ballast og glimtænder, og typisk mellem 35 og 50% i  HF-armature med T8 rør.
Da disse rør endvidere arbejder med egen højfrekvens strømforsyning, vil I også opnå det gode ”flimmerfrie” lys der kendetegenr HF-armaturer, og rørene starter endvidere med det samme – ingen tøven eller flimren først! Levetid >30.000 timer.
Sustainergy rør er endvidere med udvendig polycarbonat kappe(splintfri) , så rørene kan direkte erstatte fødevare- og hygiejnegodkendte rør i fødevare- og medicinalindustrierne! 

Mere om Sustainergy Line lysstofrør: Sustainergy Line Lysstofrør Intro-III