.…eller “passiv step down løsning”


 

Spar op til 32% på energiforbruget med spændingssænkningPassiv spændingssænkning er en mindre avanceret, men en fuldt ud lige så effektiv løsning som intelligent spændingssænkning og benyttes  typisk på mindre installationer, og i installationer hvor der ikke er de store udsving i forsyningsspændingen – eller som delløsning der kun sænker spændingen på lyset.

Passiv spændingssænkning stabiliserer ikke spændingen som ved aktiv spændingsregulering, men følger de variationer der er i forsyningsspændingen.
Løsningerne forudsætter derfor, at man via forundersøgelsen sikrer, at spændingen (gr. variationer på nettet) ikke på noget tidspunkt kan komme for langt ned.
Korrekt projekteret er passiv spændingssænkning en meget kosteffektiv løsning, da anlæggene dels er væsentligt billigere i anskaffelse (væsentligt simplere opbygning) end de stabiliserede løsninger og dels også laves i mindre systemer der i størrelse kan dække fra privatboligen op til de største industrier.

Fælles for de to typer spændingssænkning (aktiv- og passiv) er, at typisk vil det være således, at jo ældre installation – og jo større andel af forbruget der udgøres af lys,  jo større besparelse.

F.eks. kan man ved passiv spændingssænkning i en gammel installation med almindelige lysstofrør med magnetisk ballast (og glimtænder) typisk opnå en besparelse på mellem 25 og 32% – samtidig med, at lysstofrørene får godt fordoblet deres levetid, hvilket ofte også vil give en betragtelig besparelse i forbindelse med udskiftning og vedligehold.

Passiv spændingssænkning i tre-fase systemer: Passiv Spændingssænkning fra ABB

Løsninger til Passiv spændingssænkning kan leveres fra små en-fasede løsninger på 900W (svarer til ca. 6 dobbeltrørs-armaturer med 2x58W lysstofrør) op til de store 63 Amp.  3-fasede systemer.

Det bedre alternativ i forbindelse med “rene” lysinstallationer:
Der er dog nu et alternativ til  rene lysinstallationer baaseret på lysstofrør – en løsning der giver større besparelser, og endvidere virker med såvel konventionelle spoler (med glimtænder) som i  installationer med HF-forkobling; nemlig de nye energibesparende lysstofrør i Sustainergy Line serien. Med disse kan I realisere besparelser på mellem 35% -45% ved HF-armaturer, og mellem 50 og 58% ved konventionelle armaturer med glimtænder! For mere om dette: Sustainergy Lysstofrør