….så kender du også problemetikkerne omkring meget varierende kvalitet af produkterne med fejlagtige angivelser af farvetemperature, lav RA-værdi og ofte mindre lys end lovet/specificeret!?

Der er jo rigtigt mange LED-produkter i markedet, og det kan være mere end svært at vurdere, hvorvidt lyskvaliteten lever op til specifikationerne samt kravene i belysningsstandarderne DS700 og EN-12464-1.

Disse faktorer kan du nu få klarhed over på få sekunder med vores nye Spektrometer – UE-LED350N!!

Med spektrometret får du i løbet af få sekunder en sikker, detaljeret analyse af din lyskilde!

Ikke mere gætteri eller risiko for at købe “katten i sækken”

Aldrig mere i tvivl om lyskvaliteten eller farvetemperaturen er korrekt!Simpelt peg spektrometret mod lyskilden, tryk på knappen – og du får omgående resultater omkring farvetemperatur (CCT), RA-værdi(CRI) og lumen/lux niveauet.

Er du i tvivl – eller har du brug for yderligere, kan du også vælge at se den spektrale sammensætning af lyset – eventuelt i farverummene C.I.E. 1931 eller 1976.

Den spektrale sammensætning af lyset kan ofte være interessant at kende, da I f.eks. godt kan have en (LED)lyskilde med en god RA-værdi – men et snævert spektrum, hvilket betyder, at farvegengivelsen er god – for de farver den kan gengive (!) men lyset er ikke nødvendigvis godt nok til  at vise f.eks. hudtoner korrekt – eller få tøj, frugt eller kød til at præsentere sig ordentligt!

Andre anvendelser:
Da det er muligt at udlæse de enkelte bølgelængders værdier  – og se den spektrale sammensætning skematisk kan spektrometret også anvendes til f.eks.  at kontrollere det lys der kommer gennem vinduesglas ( f.eks. energi- eller støjruder m.m.) samt kontrol af folier og optiske filtre.

Prisen for Spektrometer MK-350N er pr. 01. juli  2014 sat ned til kr. 15.995,-  + moms  (Spørg efter specialpris hvis I skal bruge flere end to).

Prisen kan synes høj, men har du blot  en gang brændt dig på nogle dårlige produkter, ved du også hvilken værdi dette spektrometer kan give dig.
Ønsker du at se spektrometret inden køb, kommer vi naturligvis gerne forbi jer for en demonstration.

Du kan downloade specifikationen her :   UE – LED-spektrometer MK-350 

For information in English about Spectrometer MK-350-II: MK350-20-EN-web-III 0313
-or please call us or
send a mail for further info, thanks!

 

 

Det er let at kontrollere og sikre en konsistent farve og spektral fordeling også for farvede lyskilder.

Eksempel på Spektrum for farvede dioder.

Her et typisk spekter for lysstofrør eller sparepære

… og her for CFL og kompatklysstofrør/sparepærer

Mulighed for at få vist spektret af lyset - her dagslys

Mulighed for at få vist spektret af lyset – her dagslys!